Skip to content
Quarterly Subscription Box
Join Now!

Blog

Cursive Handwriting Tutorial + Free Printable - In DUTCH

by Guest Blogger 01 May 2021 2 Comments

Hi allemaal! Kate van @journalwithkate met weer een Nederlandse blog!

Dit keer over het oefenen van het cursieve handschrift. Ik noem het ook wel de monolint versie van het Copperplate kalligrafie. Ik ben al enige tijd bezig met het verbeteren van mijn handschrift en ik vind het leuk om me steeds meer te verdiepen in andere schrijfstijlen en daarmee te oefenen. Zo ben ik ook begonnen met het oefenen van Copperplate kalligrafie. Dat vergt iets meer oefening dan voor het cursieve handschrift, maar dit een een goed begin om mee te oefenen als je uiteindelijk voor Copperplate wilt gaan. 

Wat heb ik gebruikt om te oefenen?

  • Archer and Olive B5 Morning Sun notebook: Ik heb hier de Archer & Olive B5 Morning Sun Notebook gebruikt. Het is wat groter dan het traditionele A5 formaat. Dat is vooral handig wanneer je wat meer ruimte nodig hebt.  Klik op deze link of gebruik kortingscode KATE10 om te besparen op jouw bestelling! Ik gebruik al jaren exclusief de Archer & Olive bullet journals, omdat de pagina's spierwit zijn en omdat ze lekker dik zijn.
  • Achrylograph verfpennen: Ik heb hier een bordeaux rode kleur uit de Cool Fall  collectie gebruikt. De Acrylograph pennen zijn zeker een nieuwe favoriet!
  • Potlood en een gum: voordat ik de letters heb overgetrokken met de Acrylograph pen, heb ik de letters eerst uitgetekend met een potlood. Je kunt deze stap ook overslaan door het gratis oefenblad hieronder uit te printen! 

En dat was het eigenlijk. Je hebt niet veel nodig. 

Inspiratie

Ga allereerst op zoek naar inspiratie. Dat kan andermans handschrift zijn, maar ook een lettertype die je heel mooi vindt. Je kunt online echt van alles vinden, maar ook bijvoorbeeld in tijdschriften. Mijn persoonlijke inspiratiebronnen zijn vooral Instagram en Pinterest. Maar er zijn ook websites met enorme bronnen aan lettertypen. Probeer DaFont.com eens! 

Oefenen

Ik kan het niet vaak genoeg herhalen, maar oefening baart echt kunst! Begin het alfabet een paar keer op te schrijven, zowel de kleine als de hoofdletters. Bekijk hieronder hoe ik lekker aan het oefenen ben en vergeet niet het gratis werkblad uit te printen en zelf aan de slag te gaan. 

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog geïnspireerd bent geraakt om nu met jet verbeteren van jouw eigen handschrift aan de slag te gaan. Om jouw op weg te helpen kun jij hieronder een gratis oefenblad downloaden en uitprinten! Wij zouden het echt heel leuk vinden om jouw recreatie te zien! Tag ons (@journalwithkate) en @archerandolive op Instagram!

Succes en veel plezier!

printable

Get the printable here!

 

Prev Post
Next Post

2 Comments

25 Aug 2022 margaret

AWESOME, THANKS!

08 Jul 2021 Rosie Doscher

Thank You=)

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items
0%