Skip to content
Quarterly Subscription Box
Join Now!

Blog

Memory keeping - IN DUTCH!

by Guest Blogger 19 Feb 2021 0 Comments

Hi allemaal! Kate van @journalwithkate hier! Ik zal de komende tijd Nederlandse post schrijven voor onze Nederlandse volgers! Ik heb er super veel zin in! 

Ik trap de Nederlandse serie af met een 'Memory spread'! In deze blog lees je hoe je in een aantal simpele stappen een herinneringen pagina op kunt zetten waarbij je voor iedere maand een foto op deze pagina plakt. Aan het einde van het jaar heb je voor iedere maand van het jaar een herinnering! 

Wat heb ik gebruikt om deze pagina te creëren? 

  • Archer and Olive Notebook: Ik heb hier de A5 Moon Flower Bullet Journal gebruikt, mijn persoonlijke favoriet! Klik op deze link of gebruik kortingscode KATE10 om te besparen op jouw bestelling! Ik gebruik al jaren exclusief de Archer & Olive bullet journals, omdat de pagina's spierwit zijn en omdat ze lekker dik zijn. 
  • Potlood en gum:  Ik kan niet zonder mijn potlood en gum. Ik wil eerst alle fouten kunnen maken en die vervolgens ook weer uit kunnen gummen. De definitieve versie trek ik over met een fineliner
  • Achrylograph verfpennen: Ik heb hier de gouden Acrylograph pen gebruikt om de titel te maken. Zeker een nieuwe favoriet!
  • Stencil: Ik heb een stencil gebruikt om de corresponderende nummers van de maanden op te schrijven. De stencil is natuurlijk geen must-have. Je kunt het ook uit de losse pols doen. Er gaat tenslotte uiteindelijk een foto overheen. 
  • Pocket printer: Ik gebruik hier de HP Sprocket printer. Ook weer geen must-have. Je kunt jouw foto's ook uitprinten met een normale printer!

Jaar in foto's

Ik ben begonnen met de rand aan de kant. Dit geeft de pagina net een extra leuk effect. Ik heb voor de rand een Uni-pin fineliner gebruikt in de maat 01. Met behulp van een lineaal heb ik de rechte lijntjes getrokken. 

De volgende stap was de titel. Ik heb ervoor gekozen om deze in het Engels te doen: Memories, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon in het Nederlands doen. Voor de titel heb ik de gouden Acrylopgraph verfstift gebruikt! Deze stift is nieuw in mijn collectie, maar ik kan er al geen genoeg meer van krijgen. Ik heb hier gebruik gemaakt van de "Faux Calligraphy" methode: de lijnen die naar benden gaan zijn dik en de lijnen die naar boven gaan zijn dun. 

Vervolgens heb ik de vakjes voor de foto's getekend. Hiervoor heb ik een velletje fotopapier uit mijn pocket printer gehaald en heb ik deze als template gebruikt en er lijntjes omheen getrokken, zodat de foto's straks precies passen. Op deze pagina pasten er zes vakjes, ik heb daarom twee van deze spreads gemaakt zodat ik foto's voor een heel jaar kwijt kan. 

Met een stencil en een grijze fineliner heb ik de nummers van de maanden in de vakjes geschreven. Dit kan natuurlijk ook met de losse pols. 

De laatste stap is plakken maar! Ik heb mijn januari herinnering er al in geplakt. Nu de kappers voorlopig dicht zijn met de huidige coronamaatrdegelen, heb ik besloten zelf mijn haar te verven. Ik ben best blij met het resultaat! Mijn highlight van januari! 

 Ik hoop dat je na het lezen van deze blog geïnspireerd bent geraakt om nu met jouw eigen herinneringen pagina aan de slag te gaan. Wij zouden het echt heel leuk vinden om jouw recreatie te zie! Tag ons (@journalwithkate) en @archerandolive op Instagram!

Succes en veel plezier! 

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items
0%