Skip to content
Quarterly Subscription Box
Join Now!

Blog

Practice your Handwriting with Acrylographs - DUTCH

by Guest Blogger 10 Mar 2021 0 Comments

Hi allemaal! Kate van @journalwithkate hiermee een tweede Nederlandse blog!

Heb jij altijd al jouw handschrift willen verbeteren? Dan is deze blogpost voor jou! Volg onderstaande stappen en jouw handschrift verbeterd binnen no time! Je hebt slechts geduld en tijd nodig om verbetering te zien. Oefening baart kunst!

Een tijdje geleden ben ik zelf begonnen met het verbeteren van mijn handschrift en ik zag al snel een enorme verbetering!

Wat heb ik gebruikt om te oefenen?

  • Archer and Olive Notepad: Ik heb hier de Archer & Olive

    B5 Neapolitan Dot Grid Notepad gebruikt. Ik kan geen genoeg van deze notitieblok krijgen! Super handig als je creatief aan de slag wilt, maar er je bullet journal niet voor wilt gebruiken. Klik op deze link of gebruik kortingscode KATE10 om te besparen op jouw bestelling! Ik gebruik al jaren exclusief de Archer & Olive bullet journals, omdat de pagina's spierwit zijn en omdat ze lekker dik zijn.

  • Achrylograph verfpennen: Ik heb hier een aantal kleuren uit de Warm Fall en de Cool Fall collectie gebruikt. De Acrylograph pennen zijn zeker een nieuwe favoriet!

En dat was het eigenlijk. Je hebt niet veel nodig. 

Inspiratie

Ga allereerst op zoek naar inspiratie. Dat kan andermans handschrift zijn, maar ook een lettertype die je heel mooi vindt. Je kunt online echt van alles vinden, maar ook bijvoorbeeld in tijdschriften. Mijn persoonlijke inspiratiebronnen zijn vooral Instagram en Pinterest. Maar er zijn ook websites met enorme bronnen aan lettertypen. Probeer DaFont.com eens! 

De materialen

Het lijkt onbelangrijk, maar de materialen, te weten het schrijfgerei en het papier dat je uitkiest maken echt verschil. Ik gebruik hier de Acrylograph pennen en de Archer & Olive Notepad. Je hoeft natuurlijk niet dezelfde spullen te gebruiken, maar wat je uiteindelijk uitkiest, bepaalt voor een groot deel hoe jouw handschrift eruit zal komen te zien. Met een balpen of een fineliner krijg je een heel ander resultaat dan met een stift. Ga er eens mee experimenteren en ontdek wat jij het fijnst vindt. Ik kies persoonlijk al jaren voor het Archer & Olive papier omdat spierwit papier mijn voorkeur heeft en de kwaliteit van het papier niets te wensen overlaat. 

Oefenen

Ik kan het niet vaak genoeg herhalen, maar oefening baart echt kunst! Begin het alfabet een paar keer op te schrijven, zowel de kleine als de hoofdletters. Belangrijk is dat je bij de basis begint. Oefen verschillende alfabetten. Let daarbij of dat consistent bent in de hoogte van de letters. Dit geeft een net effect. Let daarbij op de x-hoogte, de stokhoogte en de staarthoogte. Probeer die zoveel mogelijk consistent te houden. 

 

Pangrams

Probeer iedere dag op z'n minst de pangram op te schrijven. Een pangram is een zin die alle letters van het alfabet bevatten. Een wereldwijd populaire pangram is:

"A quick brown fox jumps over the lazy dog". 

Probeer bovenstaande zin twee weken lang iedere dag op te schrijven. En doe dit onder elkaar zodat je straks in een oogopslag jouw verbetering kunt zien. En doe het langzaam. Als je veel te snel gaat, is het resultaat veel minder mooi dan als je de tijd ervoor neemt!

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog geïnspireerd bent geraakt om nu met jet verbeteren van jouw eigen handschrift aan de slag te gaan. Om jouw op weg te helpen kun jij hieronder een gratis oefenblad downloaden en uitprinten! Wij zouden het echt heel leuk vinden om jouw recreatie te zien! Tag ons (@journalwithkate) en @archerandolive op Instagram!

Succes en veel plezier! 

Grab the printable!

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items
0%